Οι 10 Καλύτερες Σχολές Αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη

Είναι δύσκολο να διαλέξετε τη σχολή Αρχιτεκτονικής που προτιμάτε όταν υπάρχουν αμέτρητες επιλογές. Επιπλέον, είναι βασικό να κάνετε την επιλογή σας με βάση τη διαδικασία εισαγωγής, τα μαθήματα, τις δυνατότητες υποτροφίας και προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών. Ποια Πανεπιστήμια πρέπει να κοιτάξετε, λοιπόν;

Συγκεντρώσαμε τις 10 καλύτερες σχολές Αρχιτεκτονικής της Ευρώπης για να περιορίσετε τη λίστα και να επιλέξετε ευκολότερα.

10. Η Royal Danish Academy of Fine Arts

Ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια Αρχιτεκτονικής είναι το Royal Danish Academy of Fine Arts, που ιδρύθηκε το 1754. Παρόλο που η διαδικασία εισαγωγής σε αυτό το πανεπιστήμιο είναι λίγο απαιτητική, η σχολή προσφέρει μια ποικιλία επιλογών μαθημάτων και προγραμμάτων για τους φοιτητές.

9. Το University of Porto

Το University of Porto βρίσκεται στην Πορτογαλία και ιδρύθηκε το 1979. Οι φοιτητές του μαθαίνουν την τέχνη της Αρχιτεκτονικής μέσω του ελεύθερου σχεδίου και διαφόρων παραδοσιακών μεθόδων πριν προχωρήσουν στην εκμάθηση υπολογιστικών προγραμμάτων.

8. Architectural Association (School of Architecture), AA

Με μια ποικιλία προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών και με την παροχή δυνατοτήτων εργασίας σε μεγάλες αρχιτεκτονικές εταιρίες, το Architectural Association δε συγκρίνεται με κανένα άλλο Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής. Είναι γνωστό για τη δυνατότητα που δίνει στους φοιτητές του να διευρύνουν τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν πρωτότυπες ιδέες.

7. Η Technion του Israel Institute of Technology

Ιδρύθηκε το 1912 και είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο του Ισραήλ. Παρόλο που δε βρίσκεται στην Ευρώπη, θεωρείται μία από τις καλύτερες σχολές Αρχιτεκτονικής που εστιάζει στην αρχιτεκτονική της πόλης του Ισραήλ.

6. Το Politecnico di Torino

Στο Politecnico di Torino η εισαγωγή είναι σχετικά εύκολη. Δέχεται 630 φοιτητές κάθε χρόνο και επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ της θεωρίας και της πράξης. Μετά την αποφοίτησή τους, προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να εργαστούν σε αρχιτεκτονικές εταιρίες.

5. Το Polytechnic University of Madrid

Μπορεί τα προαναφερθέντα Πανεπιστήμια να είναι ήδη ανάμεσα στα καλύτερα, το Polytechnic University of Madrid, όμως, κατέχει τη φήμη του Πανεπιστημίου με το υψηλότερο κύρος. Αυτό συμβαίνει διότι σε αυτό φοίτησαν οι μεγαλύτεροι και καλύτεροι αρχιτέκτονες του κόσμου.

4. Το University Roma Tre

Λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού, το University Roma Tre επικεντρώνεται στην ιστορία και την σύγχρονη κατάσταση της αρχιτεκτονικής. Είναι από τις καλύτερες σχολές αρχιτεκτονικής, απαιτεί μόνο ένα απολυτήριο Λυκείου και ένα πτυχίο ιταλικών για να εισαχθείτε και προσφέρει ευκαιρίες προγραμμάτων ανταλλαγής και υποτροφιών.

3. Το ETH Zurich ή αλλιώς Swiss Federal Institute of Technology

Ιδρυμένο το 1854 και με περίπου 2.000 φοιτητές, το τμήμα Αρχιτεκτονικής του ελβετικού Πανεπιστημίου ETH Zurich έχει κατακτήσει την τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των καλύτερων Πανεπιστημίων Αρχιτεκτονικής. Έχει το καλύτερο διδακτικό προσωπικό και οφείλει την επιτυχία του στην εξαιρετική διδασκαλία και διεξαγωγή ερευνών.

2. Το Delft University of Technology

Η σχολή Αρχιτεκτονικής του Delft, που βρίσκεται στην Ολλανδία, κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη έκταση του Πανεπιστημίου Delft και παρέχει μια ποικιλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων βασισμένων στην ολλανδική κουλτούρα.

1. Το Bartlett School of Architecture

Το Bartlett School of Architecture του Λονδίνου βρίσκεται δεύτερο στην κατάταξη των καλύτερων σχολών Αρχιτεκτονικής του κόσμου, μετά το MIT της Αμερικής. Ιδρύθηκε το 1841 και είναι η πρώτη σχολή Αρχιτεκτονικής που φτιάχτηκε στο Λονδίνο. Επικεντρώνεται στην έρευνα και είναι γνωστή για τη δημιουργία της θεωρίας space syntax.