Τα πιο ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά συνέδρια του 2019

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα μεγαλύτερα events παγκοσμίως για το 2019, που σχετίζονται με το χώρο της παιδείας. Αν ταξιδεύετε και τυχόν βρεθείτε σε κάποια από τις παρακάτω πόλεις, τότε μη χάσετε αυτά τα συνέδρια που παρουσιάζουν καινοτόμες ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν την εκπαίδευση.

  1. Bett Show, Λονδινο, 23- 26 Ιανουαριου

Το μεγαλύτερο συνέδριο του κόσμου σχετικά με education technology. 35.000 περίπου άτομα θα συμμετάσχουν από 130 χώρες, εκπροσωπώντας 850 εταιρίες και 103 start-ups. Στο Bett Show θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της παιδείας και πώς η τεχνολογία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό, εστιάζοντας στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.

  1. Sxsw Edu, Austin(Τεξασ), 4-7 Μαρτιου

Το συγκεκριμένο συνέδριο- φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στο Austin (H.Π.Α.) και είναι από τα πιο αναγνωρισμένα σε διεθνές επίπεδο. Εδώ συμμετέχουν περίπου 16.000 άτομα, με ομιλίες από 1.200 ομιλητές, προβολές ταινιών, και εις βάθος συζητήσεις και συνεδρίες που έχουν στόχο να ενώσουν τον κόσμο, να ενθαρρύνουν συνεργασίες και καινούριες πολιτικές, οι οποίες θα μεταμορφώσουν την παιδεία.

  1. Apaie, Κουαλα Λουμπουρ(Μαλαισια), 25- 29 Μαρτιου

Πρόκειται για διάσκεψη–έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το 2006 και έχει 2.000 συμμετέχοντες. Ειδικοί στο χώρο της παιδείας, αντιπρόσωποι και εκθέτες από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν και συζητάνε τις τελευταίες εξελίξεις, εστιάζοντας στο μεγάλο ρόλο που μπορεί να παίξει η Ασία(χώρες που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό) διεθνώς στην εκπαίδευση.

  1. Nagap, Tοροντο(Καναδασ), 10- 13 Απριλιου

Το NAGAP είναι ένα ενδιαφέρον συνέδριο που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Απρίλιο στο Τορόντο. Με συμμετοχή 1000 περίπου ατόμων και δυναμικούς ομιλητές, οργανώνονται συνεδρίες που θα βοηθήσουν τις ανάγκες όλων των εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων, ανεξαρτήτως εμπειρίας. Επίσης, οι ομιλητές παρουσιάζουν καινούριες μεθόδους, ιδέες και προσεγγίσεις σε πολλά θέματα, όπως οικονομική και γενική υποστήριξη των φοιτητών, νομικά και ηθικά ζητήματα και πολλά άλλα.

  1. Aacsb, Εδιμβούργο(Σκωτία), 14- 16 Απριλιου

Ετήσια διάσκεψη και συνάντηση με 1500 συμμετέχοντες, που έχει ως αντικείμενο την επιχειρηματική εκπαίδευση. Εδώ μαζεύονται τα καλύτερα επιχειρηματικά μυαλά παγκοσμίως, και μας παρουσιάζουν καινοτόμες ιδέες που αμφισβητούν εδραιωμένες αντιλήψεις που έχουν κυριαρχήσει μέχρι τώρα. Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν το business education, είναι μία καλή ευκαιρία να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε και εσείς σε αυτές τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

  1. Εαιε, Ελσινκι(Φινλανδια), 24- 27 Σεπτεμβριου

Ένα πολύ μεγάλο event στο οποίο θα συμμετάσχουν περίπου 8.000 άτομα. Στο συγκεκριμένο συνέδριο συναντιούνται εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανταλλάσσουν ιδέες μεταξύ τους και χτίζουν καινούριες συνεργασίες. Η Φινλανδία είναι μια χώρα που φημίζεται για το υψηλό επίπεδο παιδείας της και σε αυτό το συνέδριο δίνεται έμφαση στην ίση πρόσβαση σε καλή παιδεία για όλους. Αν είστε εκπαιδευτικός, σίγουρα θα ακούσετε πολλά ενδιαφέροντα πράματα, οπότε μη το χάσετε.