Υποτροφίες αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο

Αν σκοπεύετε να σπουδάσετε αρχιτεκτονική η ήδη είστε φοιτητής, τότε πιθανόν να μπορείτε να κάνετε αίτηση για υποτροφία σε διάφορα πανεπιστήμια, ανάλογα με τα κριτήρια που θέτει το καθένα. Έτσι, σας δίνεται η δυνατότητα να κυνηγήσετε το όνειρό σας και να σπουδάσετε σε υψηλού επιπέδου πανεπιστήμια, χωρίς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Ας δούμε κάποιες από τις καλύτερες ευκαιρίες για υποτροφίες αρχιτεκτονικής:

Ηνωμένες Πολιτείες:

  • The American Institute of Architects:Το συγκεκριμένο ινστιτούτο βρίσκεται στην πόλη της Washington(κεντρικά), αλλά έχει παραρτήματα σε πάρα πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και κάποια σε Ευρώπη και Ασία. Προσφέρει υποτροφίες για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ανάλογα με τις αποδόσεις τους.
  • Yale School of Architecture: Το κορυφαίο πανεπιστήμιο Yale δίνει τη δυνατότητα για υποτροφία σε αρχιτεκτονική τόσο σε Αμερικανούς πολίτες όσο και σε μη Αμερικανούς, εφόσον υπάρχει οικονομική δυσκολία.
  • Τexas A&M University College of Architecture: Εδώ θα βρείτε μια πολύ μεγάλη γκάμα από επιλογές σε υποτροφίες, με διαφορετικά κριτήρια και εξειδικεύσεις. Διαθέσιμες για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.
  • University of Southern California School of Architecture: Αν θέλετε να σπουδάσετε στο Los Angeles, τότε αυτή είναι η ευκαιρία σας, καθώς η συγκεκριμένη σχολή προσφέρει διάφορες υποτροφίες για φοιτητές από όλα τα υπόβαθρα, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς.
  • University of Illinois School of Architecture: Το Πανεπιστήμιο του Illinois έχει μία από τις καλύτερες σχολές αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Οι υποτροφίες που παρέχει είναι και διεθνείς, με μεγάλη ποικιλία και καλή οικονομική υποστήριξη.

Μεγάλη Βρετανία:

  • ECA Taught Masters Scholarships at the University of Edinburgh: Στο όμορφο Εδιμβούργο της Σκωτίας, που φημίζεται για την αρχιτεκτονική του, το Πανεπιστήμιο δίνει τη δυνατότητα για υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.
  • PHD in Architecture Studentship at the University of Strathclyde: Εφόσον έχετε μεταπτυχιακό και μεγάλο ενδιαφέρον για περαιτέρω έρευνα, το Πανεπιστήμιο του Strathclyde στη Γλασκώβη παρέχει υποτροφίες. Από τα καλύτερα στον τομέα του στη Σκωτία.
  • Architectural Association School of Architecture: Αρχιτεκτονική σχολή που βρίσκεται στο Λονδίνο που παρέχει υποτροφίες σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Προϋπόθεση η υψηλή ακαδημαϊκή απόδοση και η οικονομική ανάγκη.
  • University of Kent Postgraduate Scholarships: Το Kent είναι ένα πανεπιστήμιο με πανέμορφο campus που βρίσκεται στην κουκλίστικη πόλη του Canterbury, στην Αγγλία. Εκεί μπορείτε να πάρετε υποτροφία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην αρχιτεκτονική, με διάφορες επιλογές.
  • Dublin Institute of Technology(DIT) School of Architecture Sir Richard Morrison Scholarship: Σε αυτή τη σχολή του Δουβλίνου της Ιρλανδίας δίνονται υποτροφίες της τάξεως των 3.000 ευρώ για καλούς προπτυχιακούς φοιτητές.

Σιγκαπούρη:

Singapore University of Technology and Design Far East Engineering/Architecture Scholarship: Υποτροφίες στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δίνονται σε όλες τις εθνικότητες, εφόσον είστε εξαιρετικός φοιτητής.

Αυστραλία:

University of Queensland: Εδώ υπάρχουν υποτροφίες διαθέσιμες για όσους θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό που απευθύνεται σε διεθνείς φοιτητές με υψηλές αποδόσεις.